2009. okt 31.

Az ivádi tréfa

írta: VSZ
Az ivádi tréfa

Ivád község képviselő-testülete nemkívánatos személyekké nyilvánította mindazokat, akik 2002. óta miniszterelnöki, önkormányzati, illetve belügyminiszteri, szociális, pénzügyminiszteri, gazdasági, munkaügyi, illetve vidékfejlesztési miniszteri posztokat töltöttek be - tájékoztatta az önkormányzat döntéséről az MTI-t a Heves megyei község polgármestere.

A döntés oka, hogy a település önhibáján kívül sodródott a fizetésképtelenség határára. Ezért pedig a posztokat betöltő politikusokat terheli a felelősség - tette hozzá.

A képviselő-testület arról is döntött, hogy tilos közterületet elnevezni a nemkívánatossá nyilvánított személyekről Ivádon.

Ugyancsak persona non grata-vá nyilvánították a választókerület országgyűlési képviselőjét (a szocialista Sós Tamást, a Heves Megyei Közgyűlés elnökét) - írta közleményében Ivády Gábor (független).

Közleménye szerint: "hosszú évek óta a mutyizgatás, a sógor-komaság határozza meg a döntéseket, a pályázati elbírálásoknál soha nem a rászorultságot, hanem a településvezető politikai hovatartozását, a pártjuk érdekeit veszik figyelembe. Eddigi tevékenységük szégyenletes, morálisan elítélendő és visszataszító."

Eszerint a következő személyek persona non grata-k Ivádon: Bajnai Gordon, Burány Sándor, Csehák Judit, Csillag István, Csizmár Gábor, Herczog László, Oszkó Péter, Draskovics Tibor, Göncz Kinga, Gráf József, Gyenesei István, Gyurcsány Ferenc, Kákosy Csaba, Kiss Péter, Kóka János, Kolber István, Kökény Mihály, Lampert Mónika, László Csaba, Medgyessy Péter, Németh Imre, Rácz Jenő, Sós Tamás, Szűcs Erika, Varga Zoltán, Varga István, és Veres János - olvasható a képviselő-testület egyhangú döntése nyomán a polgármester által kiadott kommünikében.

Az MTI érdeklődésére az alkotmányjogász azt mondta, jogilag értékelhetetlen, hogy egy önkormányzati határozat bizonyos személyeket nemkívánatossá nyilvánít. Lövétei István alkotmányjogász elmondta: az ilyen tartalmú önkormányzati határozatnak "nincs jogi relevanciája", hiszen erre nem terjedhet ki az önkormányzat hatásköre.

A történet érdekessége, hogy Ivády Gábor, aki rendszeres szereplője a Heti hetes című műsornak, az LMP ismert "arca" is. Mivel az LMP mostanában "együtt gondolkodik" a Fidesszel, nem lehet véletlen, hogy egyetlen fideszes név sem tűnik fel a persona non grata - listán.  
(Forrás: GalaxyCentrum)

 

Szólj hozzá

önkormányzat ivád lehet más a politika lmp