2010. jan 04.

Remény az országnak, esély a magyar vállalkozásoknak

írta: VSZ
Remény az országnak, esély a magyar vállalkozásoknak

Önállóan indul a 2010. évi választásokon az ideológiáktól mentes, érdekvédelmi szervezet, a Vállalkozók Szövetsége (VSZ).

Az ünnepek alkalmával jelentette be a Vállalkozók Szövetsége, hogy az ország karácsonyfája alá „indulását” helyezte, hogy végre utat tudjon mutatni az országnak és a gazdasági fejlődésnek. Ezzel is lehetőséget kíván nyújtani mind a vállalkozóknak, mind az ország összes választópolgárának, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy egyetlen jelenlegi parlamenti pártban sem bízik már az ország. A jelenlegi parlamenti pártok közül már mindegyik szervezet volt hatalmon, mégis ide jutottunk. A kormányzásukat zömmel a panamák, a korrupciós ügyek, az adóemelések, a mutyik, valamint az ország előnytelen helyzetbe sodrása jellemezte. Itt az idő, hogy az ország, a választók, a vállalkozók kezükbe vegyék a saját sorsuk irányítását.

Az utolsó órákban vagyunk.

Sajnos a legtöbb magyar ma már senkire sem kíván szavazni, és ez látszik is az időközi választásokon történő részvételeken (15-25%-os részvétel országosan az időközi választásokon). Reménytelennek látják a helyzetük javulását, elképzelhetetlen számukra az is, hogy valaha jobban élhetnének. A fiatalok jelentős része az ország elhagyását tervezi, hiszen számukra a győztesnek kikiáltott Fidesz sem jelent alternatívát, mivel a többség a szélsőségeket is elutasítja, így a tavaszi választáson látszólag a szükséges rossz nyerhet csak, pedig lenne más megoldás is.

A Vállalkozók Szövetsége (VSZ) éppen ezért döntött úgy, hogy politikai tagozatát párttá szervezi, hogy indulni tudjon a jövő tavaszi választásokon. A VSZ nem baloldali és nem jobboldali párt. Nem megosztó, nem kirekesztő, nem foglalkozik senki származásával, vallásával, nemével vagy bőrszínével sem. Politikája kizárólag jól kidolgozott, szakmailag helytálló és bátor gazdasági programján alapul, melynek öt központi pillére van. Ez pedig, nem csak az 1,3 millió vállalkozónak nyújt reményt, hanem az ország minden polgárának.

Mivel vállalkozók és alkalmazottak szimbiózisban élnek egymással, ezért kizárólag összefogással, és nem széthúzással teremthetjük meg az egységes, békében élő, sikeres Magyarországot.

Ezt ismerte fel a Vállalkozók Szövetsége, hiszen alapprogramja meghirdetésével összefogásra szólítja fel a nemzetet, egységes fellépéssel, egységes szavazással a Vállalkozók Szövetsége jelöltjeire és listáira, elérheti az ország, hogy megszűnik a nyomor és a nélkülözés, felszámolható a munkanélküliség.

Az adók radikális csökkentésével elérhetővé válhat az emberibb bérezés rendszere, így egyszer és mindenkorra meg lehetne élni a fizetésekből úgy, hogy a munkáltatók is nyereségesek lennének.

A túladóztatott társadalom a gazdasági válságból történő kilábalása után végre láthatná az „alagút végét” a Vállalkozók Szövetsége segítségével. A megfelelő számú szavazat esetén a VSZ parlamenti tényezővé válik, vélhetően nélküle nem alakulhatna új kormány, így mindent elkövetne a siker érdekében, hogy végre elinduljon a Magyar Köztársaság új alapjainak letétele, hiszen ez országunk minden polgárának érdeke.

A VSZ nem csak az értelmetlen és rablóadókat szüntetné meg, hanem az egykulcsos-adórendszerén keresztül megteremtené az ország jelentős bevételeit. A kevesebb - több elv alapján nő az állam bevétele, hiszen a minimalizált adókat az emberek be tudnák, és be is akarnák fizetni. Az adócsökkentéstől szárnyaló gazdaság pedig - rövid idő alatt - sikeres vállalkozásokat, valamint több millió új munkahelyet hoz létre.

A Vállalkozók Szövetsége (VSZ) programjának öt pillére összetartó kapocs lehet a célok elérésében: így képes alternatívát felmutatni a választók számára a jelenlegi parlamenti pártokkal, illetve a választásokon induló szélsőséges erőkkel szemben az ideológiamentes párt.

A VSZ számtalan szakemberével folyamatosan dolgozza ki a továbbiakban is a JÖVŐ PROGRAMJÁT, hiszen jelszava szerint is „csak együtt sikerülhet”!

Mindenkire szükség van, mindenki tehet érte, hogy valóban szabad és demokratikus jóléti államot építsünk - közösen. Az ország adottságai alkalmasak arra, hogy ez a célt megvalósítsuk: mindenki tehessen hazájáért és érdemes legyen mindenkinek itthon maradni és boldogulni, de a ma politikusai – mint egy ismert művész mondta - „elállták az ajtót”, ezért még sokat kell tennünk a sikerért.

Nem kell több, mint beállni a VSZ-program mögé, melynek kivonata megtalálható a párt honlapján, majd előnyben részesíteni a párt és szövetségesei által indított jelölteket és a VSZ listáját.

Új politikai kultúrát teremt a VSZ, mert komolyan gondolják, hogy másképp is lehet politizálni: nemcsak kulturáltabb keretek között, de rugalmasabban, szakértői szinten.

 

A VSZ-program öt pillére a következő:

1) radikális, nagyarányú adócsökkentés

2) deregularizáció (a fölösleges és nagyszámú szabályzók lebontása, ésszerűvé tétele)

3) fokozott harc a korrupció ellen

4) öngondoskodás

5) (tágabb értelemben vett) környezettudatos élet.

Az adócsökkentés lehetővé teszi a vállalkozások számára a lényegesen olcsóbb működést, ezért versenyképesek maradnak a magyar, európai, illetve más piacokon.

A deregularizáció a fölösleges és túlszabályozott gazdaságot gúzsba kötő erők ellen lép fel: ezzel tulajdonképpen a szabadságot biztosítjuk a vállalkozásoknak arra, hogy valóban azzal foglalkozzanak, amivel szeretnének: adminisztráció helyett az üzlettel, bürokrácia helyett vállalkozás-élénkítéssel. Így a gazdaság minden szereplője jobban járna: a vállalkozások több pénzt termelnének/több megrendelést szerezhetnek, az alkalmazottaknak biztos munkahelyük lesz és magasabb javadalmazásuk.

A korrupció elleni harcot minden parlamenti párt meghirdette, azonban egyik sem akart vagy tudott hatékonyan fellépni ellene.

A rendszerváltás utáni időszakban már minden parlamenti pártnak derültek ki „ügyei”, ahol egyértelművé vált, hogy a korrupció milyen mélyen „beágyazott” a társadalom különböző szegmenseiben.

A VSZ szerint nem a jövedelmek utáni adóbevételek, hanem a fogyasztást terhelő adók lennének a központi költségvetés fő forrásai. Így az alkalmazottak/foglalkoztatottak bére dinamikusan emelkedne a következő években a VSZ radikális adócsökkentési programjának megvalósítása után.

A VSZ véleménye az, hogy mindenkinek joga van ahhoz, hogy megtervezze az életét és boldogulását: ne csak iskolai végzettségről, lakhatásról vagy gyermekvállalásról dönthessenek az emberek, hanem arról is, hogy milyen körülmények között éljék le az életüket, s ezért mit tegyenek az életük során. Tehát a körülményeket is figyelembe véve lehető legjobb döntést hozhassák meg az egészségüket, életvitelüket, pénzügyi hátterüket illetően.

Szólj hozzá

választás korrupció vsz vállalkozók szövetsége öt pillér