2009. dec 24.

Karácsonyi köszöntő

írta: VSZ
Karácsonyi köszöntő

Nemsokára megszólalnak a karácsonyi csengettyük, amelynek hangjai a családot, az otthon melegét juttatja eszünkbe. Fahéj és szegfűszeg, valamint az elmaradhatatlan bejgli illata járja be országot.

Ismét gondolhatunk szeretteinkre, barátainkra, és figyelhetünk arra, mit nyújthatunk azoknak, akik fontosak a számunkra. Az ünnep csendjében elmélkedhetünk azon, kinek nem sikerült örömet szereznünk az év során, hogyan pótolhatnánk ezeket a fontos lelki teendőket. Az új esztendő beköszöntése mindenkiben új tervek megvalósítását hozza előtérbe.

Mi is új tervekkel készülünk az új esztendőre. Az országért, családunkért, magunkért, mindnyájunkért. Ezért döntötte el a Vállalkozók Szövetsége (VSZ), hogy egyedüli ideológiamentes szervezetként indul a 2010. évi választásokon, hogy segíteni tudjon hazánk nagy gondjain. Az országért, családunkért, magunkért, mindnyájunkért.

Jelszavunk soha nem volt aktuálisabb, mint most: "CSAK EGYÜTT SIKERÜLHET"!

Nehéz év van hazánk mögött, így sokaknak gondterhelt a karácsonya, de a Vállalkozók Szövetsége (VSZ) azért van és dolgozik, hogy többé ne juthassunk ilyen nehéz helyzetbe. Többé ne legyen senki ennyire kiszolgáltatva, a rossz politikusok és "szakemberek", rossz döntéseinek, gazdasági válságnak, munkahelymegszűnéseknek vagy akár a bankok, végtelenül meggondolatlan, harácsoló, mohóságának.

Nyugodt, boldog és békés országot építünk. Ehhez az ÖN segítségére is szükségünk lesz.

Most az ünnep meghittsége közben is tudnunk kell, hogy nem a méregdága ajándékok jelentik a fényt a lelkünkben, hanem a szándék a legfontosabb, hogy önmagunktól mit adhatunk önzetlenül.

Mint tudjuk, ahol béke, ott szeretet van. Ott meghitt és bensőséges kapcsolatokra épülő családot, közösséget lehet teremteni. Erre van szükség a mai Magyarországon. Ennek hiánya miatt érzik olyan sokan, hogy letértünk az útról. Nem becsüljük egymást és egymás törekvéseit, közösségi munkáját. Ahol pedig ez történik, könnyen kerül előtérbe a gonoszság, holott eredendően mindenki jónak születik. Amennyiben figyelünk egymásra, nem üti fel a fejét a rossz.

Lokálisan is tudnunk kell, hogy cselekedeteinkkel befolyásoljuk szűkebb pátriánk előrejutását. Rossz döntések esetén még több elesett, éhező, nyomorgó, hajléktalan, boldogtalan, beteg vagy csak mentálisan rossz állapotú honfitársunk lesz. Rájuk is gondolnunk kell.

Aki teheti az adakozás, évezredes hagyományát is gyakorolhatja, mert "ADNI JÓ". Aki még nem próbálta, tegye meg, próbálja ki. Erőt fog adni feladataihoz, és kevesebb kisírt szemű, beteg, nélkülöző, bánatos honfitársat fog látni maga körül az utcákat járva.

Az országot megosztó, mások ellen uszító, mások érdekeit szolgáló, gonosz erőket pedig vessük ki a szívünkből. Éljünk úgy, hogy szeretettel viseltessünk embertársaink iránt, hogy életünkben ne legyen helye a haragnak és a gyűlölködésnek. SOHA!

Az ország minden polgárának szeretetteljes, áldott karácsonyt, békés, boldog, eredményekben gazdag új esztendőt kívánok a Vállalkozók Szövetsége nevében. Bízván abban, hogy az elkövetkezendő 2010. esztendőben a szeretet, az összefogás az együttgondolkodás jellemzi majd mindennapjainkat.

Mindehhez kívánok elegendő erőt, egészséget, kitartást, lelki békét és jókedvet!

Végül, de nem utolsó sorban szeretném Önt is megajándékozni azzal, hogy küldök egy mosolyt, kívánom, ragadós legyen a jövő évben!  

Baldauf Aladár
Vállalkozók Szövetsége
elnöke

Szólj hozzá