2017. máj 23.

Összenő, ami összetartozik

írta: VSZ
Összenő, ami összetartozik

party_night-1920x1200.jpgA napokban jelentették be, hogy MSZP-s javaslatra a Fidesz támogatással bezárnák Budapest és egyben Magyarország egyik legnépszerűbb, legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyét, a Budapest Parkot. Ahol évek óta a kortárs pop-rock zenekarok legjava is fellép, hogy megmutassa magát és tudását a közönségnek. Tavaly több, mint 330 ezren buliztak a Budapest Parkban – senkit sem zavarva, hiszen több kilométeres körzetben nincs lakóház, és mégis központi, jól megközelíthető helyen van.

A Liberális Fiatalok Társasága (Lift) valamint a Vállalkozók Szövetsége (VSZ) tiltakozik az átgondolatlan elképzelés ellen, és nagyon bízik benne, hogy nem egy újabb telekspekuláció áldozata lenne a P+R parkolónak kinézett terület.

Számos budapesti fideszes önkormányzat – többek között a ferencvárosi is – törekvése, hogy a szórakozó negyedeket leradírozzák Budapest térképére, mondván, a lakókat zavarják ezek a rendezvények, most azonban egy olyan buli helyet pécéztek ki, amelynek bezárásával megszűnne a még itthon maradtak egyik budapesti, nagy szórakozóhelye, és megszüntetnék emberek százezreinek az olcsó szórakozási lehetőségeit. Legközelebb Bécsben van hasonló méretű szabadtéri szórakozóhely.

A IX. kerületi Önkormányzat két pártja ezzel – remélhetőleg – nem üzenni akar a még itthon maradtaknak, hogy kívül tágasabb.

Felhívjuk a figyelmét a Magyar Szocialista Pártnak és a kormányzó Fidesznek, hogy ha azt akarják, hogy a magyar polgárok itthon maradjanak és dolgozzanak, akkor biztosítani kell a kulturált szórakozási lehetőséget is a megérdemelt pihenésükhöz.

A Budapest Park bezárása felháborító és a Liberális Fiatalok Társasága (Lift), valamint a Vállalkozók Szövetsége (VSZ) követeli, hogy vessék el a javaslatot.

El a kezekkel a Budapest Parktól.

Szólj hozzá

politika közélet szórakozás korrupció MSZP Fidesz-KDNP VSZ Vállalkozók Szövetsége Budapest Park