2013. ápr 16.

Az unortodox politika nem sikeres továbbra sem

írta: VSZ
Az unortodox politika nem sikeres továbbra sem

Túlzottan optimisták a kormány számításai: elkészült a konvergencia-program.

dollar3.jpg

A Vállalkozók Szövetsége (VSZ) elnöke, Baldauf Aladár elmondta, hogy a VSZ azért sem hisz az Orbán kormánynak, hogy nem lesz megszorítás, mert a hatalom, hiába próbálja az "ál"-rezsicsökkentéssel befolyásolni a gazdasági folyamatokat, ha más intézkedései és az ország irányába áramló nemzetközi bizalmatlanság miatt a nemzeti valutánk folyamatosan kiszámíthatatlan kilengésekbe kezd, ezzel hatalmas költségeket mérnek az importfüggő iparágakra, így a teljes energiaszektorra is, valamint a lakosság egészére.
Ebből következően az idei büdzsé már láthatólag több helyen lyukas, és nyár végén vagy ősz elején megszorításokkal foltoztatható csak be. Matolcsy György gyakorlatilag előkészítette a jövendő Varga-csomagot. A Vállalkozók Szövetsége (VSZ) csak örülne, ha nem lenne igaza, de hazánk gazdasági hanyatlása és az ország nemzetközi helyzete előre jósolható helyzetet teremt. A tőke és a multinacionális cégek vagy menekülnek vagy csomagolnak már...
Egyáltalán nem látható, hogy a túladóztatás és a lakossági terhek fokozásán kívül mire számíthat a valaha szépreményű, mára hanyatló elképzelésekkel rendelkező, koncepciótlan, gyakorlatilag bukott kormányzat. Baldauf Aladár elmondta, hogy az ország végzetesen lemaradhat a feltörekvő gazdaságok mögött, és soha be nem hozható hátrányba kerülhet a jelenlegi kormány unortodox és káros kormányzása miatt.

(GalaxyCentrum)

Szólj hozzá

bizalmatlanság büdzsé Matolcsy György rezsicsökkentés VSZ Vállalkozók Szövetsége Varga-csomag túladóztatás