2009. okt 31.

Majtényi távozik az ORTT éléről a rádiós pályázatok miatt

írta: VSZ
Majtényi távozik az ORTT éléről a rádiós pályázatok miatt

Lemondott az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöki tisztségéről és testületi tagságáról Majtényi László egy nappal a frekvenciapályázat eredményhirdetése után. A Vállalkozók Szövetsége tiltakozik a Fidesz és az MSZP "nagykoalíciós osztozkodása" ellen!

A rádiós pályázat körül történtek voltak lemondásom kiváltói okai - nyilatkozta Majtényi László az MTI-nek. A médiahatóság elnöke közölte, azért november 30-val köszön le posztjáról, mert időt akar biztosítani az utódját jelölő két közjogi méltóságnak és le kívánja zárni a folyamatban lévő ügyeket.

Majtényi László közlése szerint a levélben az olvasható: "Azon a napon, amikor az Ön jelölését követően az Országgyűlés megválasztott az ORTT elnökének, úgy foglaltam össze elnöki programomat, hogy legjobb tudásom szerint azon fogok munkálkodni, hogy minél közelebb vigyem a médiahatóság működését a közpolitikához, miközben távol tartom a pártpolitikától".

"Tekintettel arra, hogy ennek a programnak a végrehajtása - függetlenül az intézmény munkájában elért egyéb sikerekről - teljes mértékben lehetetlenné vált, 2009. november 30-i határnappal lemondok elnöki megbízatásomról és testületi tagságomról" - tette hozzá.

Sólyom László köztársasági elnök sajnálattal, a lemondás indokait megértve, tudomásul vette Majtényi László döntését.

 

A Vállalkozók Szövetsége tiltakozik a Fidesz és az MSZP "nagykoalíciós osztozkodása" ellen

 

A Vállalkozók Szövetsége (VSZ) tiltakozik a Fidesz és az MSZP "nagykoalíciós osztozkodása" ellen és elfogadhatatlannak tartja a "pártrádiók" alakulását - közölte Baldauf Aladár, a párt elnöke. Hozzátette: a két nagypárt látványosan szét akarja szakítani az országot, azonban a színfalak mögött, amikor önérdekeikről van szó, akkor egyetértenek, még akkor is, ha az országot teszik ezzel tönkre - mondta a VSZ elnöke. Ezek után kétséges az, hogy egyáltalán lehetséges lesz-e a médiában elmondani mindazokat az érveket, véleményeket, amelyek a két nagy párt érdeit sértik. 

 

Kapcsolódó cikk: 

Novembertől megszűnik a Sláger és a Danubius Rádió 

(Forrás: GalaxyCentrum)

Szólj hozzá

rádió ortt danubius sláger majtényi pártrádió vállalkozók szövetsége országos rádió és televízió testület