2009. jan 06.

A VSZ céljai

írta: VSZ
A VSZ céljai

A Vállalkozók Szövetsége a Reformokért (VSZ) azzal a céllal jött létre, hogy a kis- és középvállalkozásokat úgy tömörítse, hogy egyrészt további piacokat biztosítson számukra szolgáltatásaiknak és termékeiknek, valamint határozottabban fel tudjanak lépni érdekeik védelmében a Kormánnyal, ill. más hatóságokkal szemben is - ha erre szükség lenne.

A Vállalkozók Szövetsége kiemelt célja - Alapszabályában deklaráltak szerint -: az ésszerű adó- és társadalombiztosítási terhek bevezetése után, a vállalkozások segítségével az ország nemzetgazdasági és szellemi felemelkedésén keresztül, minden polgára európai emberhez méltó körülmények között élhessen. A politikai palettán középen elhelyezkedő szövetség, amely kiemelt szerepet kíván biztosítani az állampolgári és fogyasztói jogoknak is.

A VSZ egyes alapvető célkitűzései:

(a) az emberi személyiség tiszteletének elmélyítése és az ahhoz fűződő jogok védelme,

(b) szociális piacgazdaság megteremtése,

(c) a szolidaritás, az embertársainkért való felelősség elve alapján a szociális jogok biztosítása, az életszínvonal emelése és a szegénység enyhítése,

(d) a környezet védelme

(e) szakmai érdekvédelem.

A Vállalkozók Szövetsége felismerte azt, hogy a kis- és középvállalkozások ereje egyesével nézve lehet, hogy nem nagy, de 1,3 millió vállalkozás azonban komoly erőt jelent a magyar társadalomban, amely - tevékenysége során - az önkormányzati és központi költségvetési keretek zömét végül biztosítja. Ha sokan hallatjuk hangunkat, együtt erősek leszünk!

A Vállalkozók Szövetsége több, mint érdekvédelmi szervezet. Tehát nem csak tanácsokkal, információkkal látja el tagjait, szimpatizánsait, segíti őket nagyobb piaci szerephez jutni, hanem az égetően szükséges változásokat is előkészíti majd, akár politikai eszközökkel is kikényszeríti ezeket a ma még pazarló és nem hatékonyan működő, mohó államgépezetből. A Vállalkozók Szövetsége megálljt parancsol a növekvő közterheknek, a megfizethetetlen és sokszor értelmetlen adóknak, a hihetetlenül eltúlzott bürokráciának, az egyre elharapódzó korrupciónak, valamint a vállalkozásokat és ezzel alkalmazottaikat is nyomorba döntő kormányzati intézkedéseknek.

A Vállalkozók Szövetsége ideológiáktól mentes programszövetség.

Pártoló tagja lehet Szövetségünknek bárki (tehát nem csak a vállalkozók), aki egyetért a fenti gondolattal, hogy hazánk jobb sorsra érdemes, és tenni akar az élhető Magyarország megteremtéséért.

A VSZ képviseltetve van az ország minden településén és a határokon túl is. Szinte az egyetlen szervezet, amely tagjai, aktivistái, szimpatizánsai által fedni tudja az országot, és azokat a területeket - szerte a világon -, ahol magyarok, magyar származásúak élnek (VSZ baráti klubok szinte az egész világon megtalálhatóak, hiszen mindenhol szeretnének tenni azért, hogy itthon jól menjenek a dolgok).

Szólj hozzá