2008. dec 16.

A munkahelyek, kis- és középvállalkozások ellen a Fidesz - a kormányszóvivő reagálása Lázár János sajtótájékoztatójára

írta: VSZ
A munkahelyek, kis- és középvállalkozások ellen a Fidesz - a kormányszóvivő reagálása Lázár János sajtótájékoztatójára

Hiába hangoztatta Orbán Viktor, hogy kész az együttműködésre az építőiparban működő vállalkozások megsegítése érdekében, Lázár János mai sajtótájékoztatója ismét azt bizonyította, hogy a Fidesz nem a magyar emberek és vállalkozások védelmét, hanem saját politikai érdekeit és népszerűségét tartja a legfontosabbnak.


A Fideszen és holdudvarán kívül már gyakorlatilag mindenki az összefogás lehetőségét keresi, hogy mérsékelni lehessen azokat a károkat, amelyeket az egész világra kiterjedő gazdasági válság fog okozni Magyarországon. A Fidesz azonban továbbra is csak szavakban keresi az együttműködést. Most éppen azt a vállalkozások megsegítését célzó intézkedést utasítja el, amelyet egy nappal ezelőtt még maga is szorgalmazott.
A válságkezelő és gazdaságélénkítő csomag újabb elemeként ugyanis - a kis és középvállalkozások megerősítése érdekében - december 10-étől a gazdaságélénkítésben kulcsszerepet betöltő vállalkozások az egyes uniós pályázatokon elérhető támogatás 40 százalékát kaphatják meg előleg-kifizetésként 300 millió forintos határig. A döntés révén nagyjából 100-150 milliárd forint folyik be közvetlenül, rövid időn belül a gazdaságba, amelynek várhatóan elsősorban a fejlesztések kivitelezését végző építőipar lesz a haszonélvezője.
Miközben a Fidesz arról beszél, hogy az építőipari vállalkozások helyzetének javítása érdekében kész az együttműködésre, az ezzel kapcsolatos döntést mégis zsigerből elutasítja. Lehet, hogy Orbán Viktor pártja úgy gondolja, ez a saját hatalmi érdekeit szolgálja, de biztosan árt a magyar embereknek és a magyar vállalatoknak.

Budai Bernadett kormányszóvivő
Kiadó: Kormányszóvivői Iroda (mti)


A Vállalkozók Szövetsége álságosnak tartja, hogy eddig senki nem kívánt tenni a magyar vállalkozókért, most pedig minden párt ezen dolgozik, de az őszinteségük megkérdőjelezhető.

Szólj hozzá