2008. nov 07.

A hazai vállalkozói szektor támogatja a Herczog-jelentést

írta: VSZ
A hazai vállalkozói szektor támogatja a Herczog-jelentést

A hazai vállalkozói szektor támogatja a Herczog-jelentést Herczog Edit, az MSZP európai parlamenti képviselője magyar kisvállalkozói csúcstalálkozóra hívta az érdekelteket, hogy a hazai kkv-javaslatok is beépülhessenek az EU küszöbön álló új szabályozásába. A képviselő szerint a jelenlegi pénzügyi válsághelyzet megmutatta, hogy minden eddiginél fontosabb az unió gazdasági-foglalkoztatási gerincét adó kkv-k megerősítése.
Herczog Edit az európai parlamenti jelentéstevője annak a kisvállalkozói csomagnak (small business act - SBA), amelyről hamarosan szavaz az EP. A csomag filozófiaváltást jelent az EU-ban.
Célja, hogy tagállami és szövetségi szinten is eltávolítsa a fekvőrendőröket a kisvállalkozások uniós piacra jutása elől - fogalmazott a képviselő. A szerdai megbeszélésen Herczog Edit ismertette a vállalkozói szektor és a munkaadói oldal érdekképviseleti csúcsszervei, a kamarák vezetői, a gazdasági minisztérium és a kormányzati ügynökségek képviselői előtt jelentésének legfontosabb megállapításait. Egyúttal arra kérte a szervezeteket, hogy a törvénycsomag plenáris vitáját megelőzően, november közepéig juttassák el hozzá a módosító javaslataikat.
A résztvevők üdvözölték, hogy az EU önálló csomagban foglalkozik a kkv-kra vonatkozó szabályok újragondolásával. Különösen az adminisztratív terhek 25 százalékos csökkentése, a fővállalkozói kifizetések 30 napos határidő alá szorítása és a piacra jutás -
jelenleg versenykorlátozás alá eső - állami támogatásának megfontolása kapott kedvező fogadtatást.
Az érdekképviseletek többek között arra kérték a képviselőt, hogy a tervezett szabályozás térjen ki a vállalkozói információs hálózatok megerősítésére, a képzési- és marketingtámogatásokra, illetve a fiatal vállalkozók felkarolására. Herczog Edit a jelentéstervezet november 13-án kezdődő vitájában képviseli a hazai vállalkozók álláspontját.

További információ: Csernus Elza 06 70 331 6075

www.herczogedit.hu

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja (MTI-OS)
 

Szólj hozzá