2010. máj 25.

Besúgók, MSZMP-tagok és KISZ-titkárok, avagy itt vannak OV emberei

írta: VSZ
Besúgók, MSZMP-tagok és KISZ-titkárok, avagy itt vannak OV emberei

Csupa-csupa olyan alak, akiktől egy jó érzésű ember még egy gyufát sem venne. De most mégis ők vannak itt, és azt akarják elhitetni velünk, hogy majd ők lesznek azok, akik megmentik Magyarországot.

Ha közvélemény-kutatóknál a választások előtti hónapokban tendenciózusan vezetsz, akkor készülsz a kormányzásra. Ha a választások előtt pár héttel már szinte tuti kétharmados győzelmet mutatnak a felmérések, akkor már biztosan tudod, hogy kikkel és mit is fogsz majd csinálni.

Ha hülyére nyerted magad az első fordulóban, akkor utána már szinte percre kiszámított forgatókönyved van a hatalomba lépésre és a következő hónapok történéseire. Stratégiával, nevekkel és pozíciókkal. Ha a második fordulóban végül szinte megnyersz mindent, amit csak lehet, akkor már ugrásra készen várod, hogy végre megvalósíthasd a terveid.

De ha mindezek ellenére a választások után egy héttel még mindig nincs programod, pontosabban nincs semmi olyan, amit nyilvánosságra hoznál belőle, ha a minisztereidet nem tudod, vagy nem akarod, csak napokon át, csepegtetve megnevezni, akkor viszont teljesen biztos, hogy egy szánalmas kis színjátékot játszol, és hülyének nézed mindazokat, akik rád szavaztak. Vagy egyszerűbben mondva fideszes vagy, aki talán még mindig azon csodálkozik, hogy hogy tudott minden konkrétum nélkül, ilyen simán átverni közel hárommillió embert.

De bármi is legyen a háttérben, az ma már nem túl érdekes. Egyrészt valószínűleg sohasem tudjuk meg, hogy mi értelme volt a kormánynévsor részenként való ismertetésének, másrészt meg a hangsúly, ma már nem ezen, hanem a végre hivatalosan is bejelentett kormánynévsoron van. A névsoron, ami lényegében teljesen igazolta az előzetes várakozásokat, de amivel ténylegesen szembesülni, azért mégiscsak döbbenetes kicsit.

Akkor nézzük a tényeket.

OV tegnapi kabinetbemutatója alapján a Közigazgatási és Önkormányzati Minisztériumot Navracsics Tibor, a Nemzeti Erőforrások Minisztériumát Réthelyi Miklós, a Vidékfejlesztési Minisztériumot Fazekas Sándor, a Honvédelmi Minisztériumot Hende Csaba, a Nemzetgazdasági Minisztériumot Matolcsy György, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot Fellegi Tamás, a Külügyminisztériumot Martonyi János, míg a Belügyminisztériumot Pintér Sándor kapta. A miniszterelnökségi államtitkár Varga Mihály, az általános miniszterelnök-helyettes Semjén Zsolt lesz majd.

Tizenegy arc, akikre kontroll nélkül rábíztuk Magyarország következő éveit. Tizenegy arc, akik között hemzsegnek a régi MSZMP-tagok, a besúgok és a KISZ-titkárok. Csupa-csupa olyan alak, akiktől egy jó érzésű ember még egy gyufát sem venne. De most mégis ők vannak itt, és azt akarják elhitetni velünk, hogy majd ők lesznek azok, akik megmentik Magyarországot.

Mielőtt félreértene valaki. Nem akarom előre megítélni azt, ami még meg sem történt, nem akarom előre temetni azt, ami még meg sem született, de azért valljuk meg, ez a névsor még talán a legelvakultabb narancsos hívőkben is felvett kérdőjeleket.

Mert vajon milyen indok sorakoztatható fel amellett, hogy Matolcsy György volt MSZMP tag és III/2. ügynök tárcát kapjon 2010. Magyarországának új kormányában? Vajon milyen nemzeti érdek támasztja alá Martonyi János volt MSZMP tag, III/2. ügynök és Bilderberges szabadkőműves külügyminiszteré való kinevezését? És vajon mi az a szakmai tudás, ami Pintér Sándor MSZMP titkárt, olajbűnözőt, Gergényi üzlettársát a belügyminiszteri székbe emeli?

Valóban majd ők fogják képviselni a nemzeti érdekeket?

Tényleg elhiszi valaki, hogy Fellegi Tamás enyhén jordán-pozitív médiavállalkozóra, a Heti Választ, a Class FM rádiót és a Lánchíd Rádiót tulajdonló Infocenter.hu Média Befektetési Zrt.-t tulajdonosára rá lehet, pontosabban rá kell bízni egy olyan csúcsminisztériumot, ami alá összevonták az energetikát, a közlekedést, az informatikát, a közbeszerzéseket, és ami a legfontosabb minden állami és uniós pénz feletti koordinációt?

Tényleg a jogi végzettségű Fazekas Sándor a legalkalmasabb ebben az országban arra, hogy a Vidékfejlesztési Minisztériumot vezesse? Ő, aki az elmúlt években az emberi jogi, kisebbségi, civil-és vallásügyi bizottság tagja volt, és kifejezetten mezőgazdasági tárgyú témákban még sohasem szólalt fel az országgyűlésben, pedig már annak 1998. és 2002. között is a soraiban ült?

Tényleg Réthelyi Miklós anatómiaprofesszor a legjobb választás annak a minisztériumnak az élére, ami egyszerre foglalkozik az egészségügy, az oktatás, a kultúra és sport területével, valamint a szociális ügyekkel is? Az tagadhatatlan, hogy a professzor nevét a nemzetközi tudományos életben jól ismerik a gerincvelő-kutatásai miatt, de mégis mi köze van neki a kultúrához, a sporthoz, vagy akár a szociális ügyekhez?

A fentiekben felsoroltak pedig csak a jéghegy csúcsát jelentik. Pintér, Martonyi, Matolcsy és a többiek ügyeit végeláthatatlanul lehetne sorolni. És ha innen nézzük a dolgot, akkor már talán érthető, hogy a narancsosok miért nem hozták nyilvánosságra a választások előtt a tervezett kormánynévsort.

De talán van ennél egy még fontosabb kérdés is, amin érdemes lenne minden OV-fannak elgondolkodni. Az EP választások óta, gyakorlatilag mindenki tisztában volt vele, hogy a 2010. évi választásokat a Fidesz nyeri. Legfeljebb csak abban lehetett vita, hogy az arány milyen lesz.

És itt tegyük már fel a kérdést: Egy év alatt nem lehetett összehozni egy normális, makulátlan és szakmailag megkérdőjelezhetetlen csapatot, akikre minden magyar nyugodtan rábízná az ország sorsát?

Tényleg ezek az emberek azok, akiknél nincsenek jobbak ebben a hazában?

Kedves fidesz-fanok, kezd már oszlani a narancsköd? És még mindig jó ötletnek tűnik, hogy bedobtátok a gyeplőt a lovak közé?
(Radical Puzzle)

Szólj hozzá

fidesz kormány sándor orbán viktor besúgó pintér martonyi jános matolcsy györgy fellegi tamás réthelyi miklós