2010. ápr 08.

Itt az idő?

írta: VSZ
Itt az idő?

Választási csalásnak tartja a vasárnapi választásokat a VSZ. Ezért visszalépett, valóban demokratikus időkre várva.

Sokan kérdezték, hová lettek a VSZ sok képviselő- és miniszterelnök-jelöltje az áprilisi megmérettetéstől pedig legalább egy - némileg hiányos - listaállítására jó volt a választásokon most először induló szervezet, ám a VSZ nagyon durva csalásokról és visszaélésekről tud mindössze beszámolni ezzel kapcsolatban.

A választások kiírását követően az volt a tapasztalat, hogy egyes körzetekben, vagy nem értek célba soha a kopogtatócédulák, vagy azonos személyek, akik kézbesítették azokat, közvetlenül gyűjtötték vissza a polgármester megbízásából, több helyen kilopták a cédulákat a postaládákból az értesítő kézbesítésekor. Polgármesteri hivatalokban tömegesen, halomban álltak a Magyar Posta Zrt. szerint kézbesíthetetlen levelek: a posta a címzettek előzetes írásos utasításai ellenére sem küldték tovább az értesítőt az ajánlószelvényekkel.
Majd elkezdték fenyegetni a kisebb pártok jelöltjeit mind verbálisan, mind egzisztenciálisan. Próbáltak a jelöltekre nyomást gyakorolni, így sokan az életüket, családjuk életét, vagy egzisztenciájukat, munkahelyüket esetleg vállalkozásukat féltve léptek vissza a jelöltségtől.

A Vállalkozók Szövetsége saját hálózatán keresztül több, mint 3 millió fővel tartott kapcsolatot, de amikor az egyik rendszerén keresztül majdnem 1,9 millió főhöz hírlevelet próbált kiküldeni, például bemutatkozási és kopogtatócédula gyűjtési célból, azt a magát győztesnek kikiáltó párthoz közel álló, hódmezővásárhelyi szolgáltató cég megtagadta, holott összességében több millió forintot fizetett pártunk a hálózati rendszer üzemeltetése. Mivel ez az esemény választási csalás elősegítésének minősülhet, a párt büntetőfeljelentést tett a cég ellen, hiszen befolyásolta a választások végkimenetelét. Talán kiderül majd a megbízó személye is, hiszen így nem tudta a VSZ elérni a hálózatának jelentős részét.

A kampány közben derült ki, hogy a posta a párt leveleinek jelentős részét nem kézbesíti, pedig ezért már büntetőfeljelentést tett a párt az állami cég ellen. A probléma régóta fennáll, de új feljelentéssel kellett ezt megerősítenünk, hiszen így nagy mennyiségű kopogtatócédulát és egyéb levelet sem kaptunk meg. Mivel ez a cselekménysorozat is a választási csalás elősegítésének minősülhet, a párt büntetőfeljelentést tett a cég ellen, hiszen befolyásolta a választások végkimenetelét. Talán kiderül majd a megbízó személye, hiszen így a VSZ levélben sem tudott kapcsolatot tartani szavazóival.

Természetesen a nehézségek ellenére helyt tudott állni jelöltjeink jelentős része, de mikor megtudtuk, hogy a pártok jelentős része egymás között adja-veszi a kopogtatócédulákat, bizonyos nagyobb pártok, cédulákkal látják el a nekik szimpatikus kisebb pártokat, sőt a szervezett bűnözés közeléből az induló pártok egy része tízezrével vásárolják pénzért a cédulákat (az utolsó pillanatban ettől „szaporodott" meg a jelöltek száma több pártnál is), úgy döntöttünk, nem indulunk ezen a választáson, mert tömény csalás lengi be a választási rendszert. A jelenség nagyon hasonlít már egy közép-amerikai banánköztársaság diktatúrájának szokásaihoz, ami ebben az országban megy: értjük, hogy a hatalom megszerzése érdekében egyeseknek semmi sem drága. A választások körüli anomáliákat nem csak a VSZ, de más társadalmi szervezetek, az ombudsman stb. is észrevette, felemelte ellene szavát, de nem jelentett semmit a hatalomért és a választókért folytatott harcban.
Jelöltjeink így ezen a választáson nem indulnak, hiszen a bejutók egyike sem lesz, nem lehet legitim, miniszterelnök-jelöltünk is visszalépett, noha 14 nap alatt a második volt már a népszerűségi listán.

A tegnap kirobbant Kubatov-botrány már csak hab a tortán, hiszen ez az ország már élt diktatúrában, nagyon veszélyesnek tartja a Vállalkozók Szövetsége, ha pártok „jó és rossz” állampolgárokra bontják az ország lakóit, ill. pártos dossziéanyagokat vezetnek a mit sem sejtő állampolgárokról: a történelemben nem ez az első eset, még emlékszünk néhányan a fideszes fiúkra, amikor felléptek a B-listázás ellen, igaz ezt a kommunisták csinálták 1945. után. Sajnos a 20 éve hatalmi pozícióban lévő pártvezér elfelejtett gondoskodni arról, hogy a párttagsága számára is alapvető legyen a demokrácia és mások demokratikus jogainak megtartása. A szituáció igazolta döntésünket.

Szavazni elmegyünk és a választási csalások miatti tiltakozásul érvénytelent szavazunk. Ahogy azt néhány honlap is javasolja: www.feherkocka.info és http://feherhollo.hass.hu/index.php.

 

A VSZ tagjai és szimpatizánsai töretlen lendülettel készülnek a következő, - remélhetőleg- demokratikus önkormányzati és parlamenti választásokra.
(Vállalkozók Szövetsége a Reformokért)

Szólj hozzá

fidesz orbán viktor választások 2010